Tot în acest interval, la păsări, nivelul sacrificărilor a scăzut cu 3,6%.
Față de luna noiembrie 2018, numărul sacrificărilor a rămas constant în cazul bovinelor, în timp ce greutatea în carcasă a crescut la ovine, caprine și păsări, iar la bovine și porcine a scăzut.
În ceea ce privește greutatea în carcasă, majorările au fost de 10,1% la ovine și caprine și de 1,7% la păsări. La bovine a fost înregistrată o scădere cu 0,7%, iar la porcine cu 0,3%.
Conform sursei citate, în noiembrie 2019, raportat la luna octombrie a aceluiași an, sacrificările au crescut la porcine cu 9%, la ovine și caprine cu 7,1% și la bovine cu 3,8%, în timp ce la păsări au scăzut cu 12,6%.
În ceea ce privește greutatea în carcasă, conform datelor INS, în intervalul de referință, în cazul porcinelor a fost înregistrată o majorare cu 12,3%, al ovinelor și caprinelor cu 4,3% și la bovine cu 3,5%. La păsări greutatea în carcasă a scăzut cu 7,6%.
Potrivit studiului economic realizat de economistul Claudiu Cazacu, la cererea Animals Internațional, prin înlocuirea exportului de animale cu carnea congelată, țara noastră ar putea crea până la 5.311 locuri de muncă, valoarea adăugată brută prin crearea acestor locuri de muncă fiind estimată la 46,26 de milioane euro, anual.
Calculele sunt realizate în cazul scenariului care presupune o încetare a tuturor livrărilor internaționale (UE sau non-UE) pentru ovine și bovine, în mod etapizat, pe parcursul a patru ani.